Volledig scherm
Logo GA Eagles © Dennis Arentsen

Jeugd GA Eagles opent met klinkende zege in eerste divisie

De oudste jeugd van Go Ahead Eagles is prima aan het seizoen begonnen. Het gepromoveerde elftal van de tevreden trainer Jan Kromkamp won het openingsduel in de eerste divisie met 5-1 van Alexandria’66.

Een prima overwinning'', oordeelde Kromkamp, die met GA Eagles debuteerde in de eerste divisie. ,,We waren de baas op het veld en dwongen heel veel kansen af. Het zag er bij vlagen heel goed uit. Het is voor mij de bevestiging van de laatste weken. Daarin speelden we goed tegen sterke ploegen als Willem II, Leeds United en FC Groningen.''

Het Rotterdamse Alexandria is samen met Alphense Boys de enige amateurclub in de eerste divisie bij de A-jeugd. GA Eagles komt verder onder meer VVV-Venlo, FC Emmen, De Graafschap, Excelsior en PEC Zwolle tegen. ,,Natuurlijk moeten wij dit soort wedstrijden winnen, maar eenvoudig is dat niet'', aldus Kromkamp. ,,Dit soort amateurclubs, dat zie je bijvoorbeeld ook bij AFC in Amsterdam, die hebben een groot potentieel en kunnen een beroep doen op spelers die afvallen bij Ajax of Feyenoord. Daarom hebben wij het vandaag heel goed gedaan.''

Op sportpark De Zandweerd koesterde GA Eagles O19 bij rust een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Quentin Oliekan, Samuel Wakana en Brian Karman. Na de pauze bepaalden Olaf Kok en Kaan Kisa de eindstand op 5-1.

Nederlaag O17

De eerste wedstrijd van het seizoen in de eerste divisie liep voor de jeugd O17 van GA Eagles uit op een deceptie. Het elftal van Ugur Yildirim verloor thuis met 2-4 van de ‘amateurjeugd’ van Hollandia uit Hoorn.