Volledig scherm
Scheidsrechter Joey Kooij tijdens de wedstrijd NAC Breda - De Graafschap van maandag. Hij fluit komende vrijdag in Deventer. © BSR Agency/Soccrates

Joey Kooij hanteert de fluit bij Go Ahead Eagles-FC Den Bosch

De KNVB heeft Joey Kooij aangewezen als scheidsrechter voor het duel Go Ahead Eagles - FC Den Bosch van komende vrijdag. De leidsman uit Oostzaan - volgende week viert hij zijn 28ste verjaardag - krijgt in de Adelaarshorst hulp van assistent-scheidsrechters Thomas Krijt en Rob van de Ven.

Kooij floot eerder dit kalenderjaar onder meer de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente, op 24 maart. Maandagavond leidde hij de topper tussen NAC Breda en De Graafschap. 

In het duel tegen FC Den Bosch jaagt Go Ahead Eagles op de tweede (thuis)zege op rij. Afgelopen vrijdag werd FC Volendam met 3-0 verslagen door doelpunten van Elmo Lieftink, Maecky Ngombo en Martijn Berden. Go Ahead Eagles klom door die overwinning naar de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De tegenstander van vrijdag, Den Bosch, staat na elf wedstrijden op de dertiende plaats met vijf punten minder.

De wedstrijd in de Adelaarshorst begint vrijdag om 20.00 uur.