Volledig scherm
Kick Maatman © ANP/VI Images

Jong GA Eagles loopt tegen eerste nederlaag van seizoen aan

Jong Go Ahead Eagles is het tweede deel van het voetbalseizoen met een nederlaag begonnen. In Waalwijk was Jong RKC met 4-1 te sterk voor de tot maandag nog ongeslagen Deventer beloften.

Trainer Kick Maatman voorspelde het vorige week al na de 1-4 oefenzege op Jong NEC in Nijmegen: ‘We hebben nog steeds niet verloren, maar gaan heus een keer tegen een zeperd oplopen.’ Het bleken profetische woorden. ,,Maar het was ook een utopie om te denken dat we dit een heel seizoen vast konden houden‘’, vertelde Maatman na de in zijn ogen verdiende nederlaag. ,,Dan moeten we grote jongens zijn en het accepteren. RKC speelde met een sterke ploeg en dat is alleen maar goed. Daar worden wij ook beter van, al moeten wij op andere vlakken dan wat extra's brengen. Zoals we dat eerder tegen Feyenoord en PEC Zwolle ook deden. Dat kregen we nu alleen niet voor elkaar.‘’

Jong GA Eagles wandelde fluitend door de eerste seizoenshelft en verloor geen van de tien wedstrijden in de Reservecompetitie A. In de kampioenspoule ging het na de winterstop al in de openingswedstrijd mis tegen RKC, waar oud-Eagle Darren Maatsen en Jari Koenraat twee keer scoorden. Voor Jong GA Eagles redde jeugdadept Olaf Kok kort voor tijd de eer.

Spelers gespaard

Bij GA Eagles had Maatman weliswaar de beschikking over ervaren krachten als Julius Bliek, Donny van Iperen en Alexander Bannink, aanvoerder Joran Swart, goalie Jay Gorter en de Zweed Adrian Edqvist werden door GA Eagles gespaard. Met het trio nam de Deventer club geen risico in de aanloop naar het bekerduel met IJsselmeervogels van komende donderdag.

Basisopstelling Jong GA Eagles: Spenkelink; Lucassen, Van Iperen, Bliek, Abdat; Leeflang, Temminck, Eddahchouri; Bannink, Pouwels, Wakana.