Volledig scherm
Antoine Rabillard scoorde maandagmiddag voor Jong Go Ahead Eagles © Wout van Zoeren

Jong GA Eagles na rust alsnog naast beloften van NEC

Jong Go Ahead Eagles heeft maandagmiddag in Wesepe een oefenwedstrijd tegen NEC besloten met een 2-2 gelijkspel. Voor de Deventer ploeg waren Antoine Rabillard en Adrian Edqvist trefzeker.

Trainer Kick Maatman zag de Deventer beloften een matige eerste helft spelen tegen de Nijmeegse nummer vijf van de Reservecompetitie B. ,,Ik was niet tevreden’’, bekende Maatman, die Jong GA Eagles bij rust tegen een 0-2 achterstand zag aankijken. ,,We speelden in een wat andere samenstelling en jongens die de laatste tijd wat minder in actie kwamen, kregen nu speelminuten. De afstemming was in fases niet goed.’’

Herstel

Na de pauze boog GA Eagles de wedstrijd alsnog om. De gedeelde koploper van de Reservecompetitie A, samen met Jong PEC Zwolle, wist nu wel druk te houden op NEC en wist elkaar in balbezit aanzienlijk beter te vinden. ,,We waren in de tweede helft de bovenliggende partij’’, oordeelde de contente Maatman.
De Franse spits Rabillard, die een dag eerder ook al prima inviel bij de hoofdmacht tegen Almere City, zorgde na een klein uur voor de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd was het de Zweed Edqvist die de gelijkmaker voor zijn rekening nam tegen Jong NEC. ,,Een nuttige oefenwedstrijd.’’

Lange pauze

Jong GA Eagles heeft tot maandag 4 november (uit naar Heerenveen) geen competitieverplichtingen. Daarom heeft de Deventer ploeg wat extra oefenduels ingelast. Over twee weken speelt Jong GA Eagles nog tegen de talenten van RKC Waalwijk.

Basisopstelling Jong GA Eagles: Jansen; Van den Bos, Leeflang, Bliek, Swart; Bannink, Bosz, Eddahchouri; Wakana, Rabillard, Edqvist.