Feyenoorder Omer Gunduz heeft de handen vol aan Maarten Pouwels van Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Feyenoorder Omer Gunduz heeft de handen vol aan Maarten Pouwels van Go Ahead Eagles. © Wout van Zoeren

Jong GA Eagles verpest avond van Maatman met verlies tegen Feyenoord

Jong Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond ook in de zesde wedstrijd van de kampioenspoule de smaak van de overwinning niet kunnen proeven. De Deventer beloften bogen op sportpark De Muggert in Wesepe totaal onnodig het hoofd voor Jong Feyenoord (0-2).

,,We doen onszelf zwaar te kort‘’, bromde trainer Kick Maatman. ,,We hebben ongekend veel kansen gehad. Iemand had geturfd en kwam tot zeventien doelpogingen, maar wij slaagden er amper in de bal tussen de palen te krijgen. Dit Feyenoord was te verslaan, maar onze uitvoering was gewoon niet goed genoeg. Dat frustreert me en verpest deze avond voor mij. Echt zonde.‘’ 

Ervaring

Waar Feyenoord in Salland kwam opdraven met een echte Jong-ploeg zonder spelers uit de eerste selectie, had Maatman - na weken vol met piepjong talent aan de aftrap - wel weer eens de beschikking over wat ervaring. De coach posteerde mannen als Donny van Iperen, Adrian Edqvist, Henri Anier, Maarten Pouwels en Zakaria Eddahchouri in zijn basisploeg, die in het najaar in alle tien de wedstrijden ongeslagen bleef.

Corboz

Maatman kon geen beroep doen op de aan zijn knie geblesseerde Gino Bosz. Ook Alexander Bannink was er niet bij. De routinier is de aangewezen persoon om de vacante positie op het middenveld bij de hoofdmacht in te vullen komende vrijdag in Volendam waar Maël Corboz ontbreekt. De Amerikaan kampt met met kneuzing aan de enkel.
Ook Joran Swart was afwezig in Wesepe. De aanvoerder van de Deventer beloftenploeg is de back-up van Jeroen Veldmate, die herstellende is van een kuitblessure. Zijn meespelen in Volendam lijkt weliswaar niet in gevaar, met Swart wenste GA Eagles geen risico’s te nemen.

Snelle goal

Op deze februaridinsdag in Wesepe was het Feyenoord wat het initiatief nam en via Denzel Hall al vroeg op voorsprong kwam. Hoewel GA Eagles zichzelf steeds beter in de wedstrijd voetbalde, gingen Maatman en zijn troepen met een achterstand de kleedkamer in. ,,Voor rust waren wij de baas‘’, vond Maatman.
Ook na de pauze kreeg GA Eagles zijn kansen, was het ook de betere ploeg, maar bleek wederom Feyenoord doeltreffend. Die dreun kwam GA Eagles niet meer te boven tegen de Rotterdammers, die tot dinsdag ook al drie nederlagen slikten en alleen wonnen van NAC. ,,We moeten gewoon winnen hier. Echt zonde.‘’ 

Het was voor Jong GA Eagles alweer de zesde wedstrijd zonder winst na de winterstop. Eerder verloor het elftal van Maatman van Heerenveen, NAC, Roda JC en RKC Waalwijk. Een gelijkspel was er tegen Heracles Almelo. GA Eagles staat daarmee laatste in de kampioenspoule. 

Jong GA Eagles-Jong Feyenoord 0-2 (0-1). 7. Denzel Hall 0-1, 69. Splinter de Mooij 0-2.

Basisopstelling Jong GA Eagles: Houwen; Lucassen, Van Iperen, Van den Bos, Abdat; Leeflang, Eddahchouri, Pouwels; Wakana, Anier, Edqvist.