Volledig scherm
Alexander Bannink scoorde maandag voor Jong Go Ahead Eagles © BSR Agency

Jong GA Eagles wint oefenduel van Sander Duits’ RKC

Jong Go Ahead Eagles heeft maandag een oefenwedstrijd tegen de beloften van RKC ruim gewonnen. Pal naast het Mandemakers Stadion in Waalwijk werd het 0-3 voor de dit seizoen nog steeds ongeslagen formatie van trainer Kick Maatman.

,,Vooral na rust waren wij heer en meester’’, vond de Deventer coach, voor wie het een weerzien was met oud-Eagle Sander Duits. ,,Hij is trainer van Jong RKC en dat maakte het extra leuk.’’

Jong GA Eagles kwam voor rust via Alexander Bannnink op een 0-1 voorsprong. Na de snelle 0-2 van Zakaria Eddahchouri in de tweede helft was de wedstrijd gelopen, zag Maatman. ,,We hebben aardige dingen laten zien en zijn niet meer in de problemen geweest.’’ Ruim twintig minuten voor tijd was het Gino Bosz die vanaf de penaltystip de 0-3 voor zijn rekening nam.

Jong GA Eagles staat tweede in de reservecompetitie A, waarin het volgende week maandag in de eigen Adelaarshorst koploper FC Groningen ontvangt. ,,Een echte kraker tegen een behoorlijke ploeg. Groningen speelt ook altijd met de reserves die bij het eerste elftal niet hebben gespeeld’’, glimlachte Maatman, die RKC als een prima graadmeter zag. De Waalwijkers staan derde in de Reservecompetitie B en net als GA Eagles op de drempel van de kampioenspoule. ,,Mooi dat we hier met 0-3 winnen. Nog steeds ongeslagen dit seizoen. Vanaf dag één… Een enorme reeks en daar ben ik best een beetje trots op.’’

Opstelling Jong GA Eagles: Jansen; Lucassen, Bosz, Bliek, Abdat; Leeflang, Swart (Kok), Bannink (Van den Bos); Wakana, Eddahchouri, Pouwels.