Volledig scherm
Fysiotherapeut en hamstringgoeroe Nick van der Horst verruilt de Adelaarshorst voor de revalidatiecampus van de KNVB in Zeist. © FOTO HISSINK

Keeperstrainer (Kaapstad) en fysiotherapeut (KNVB) doen staf Go Ahead verder leegstromen

Go Ahead Eagles moet na het vertrek van hoofdtrainer John Stegeman naar aartsrivaal PEC Zwolle ook op zoek naar een nieuwe keeperstrainer en fysiotherapeut. Sjoerd Woudenberg gaat in Kaapstad het avontuur aan, terwijl fysiotherapeut Nick van der Horst aan de slag gaat in Zeist.

Woudenberg werd in 2014 op 26-jarige leeftijd als keeperstrainer aangesteld door Go Ahead Eagles. Na vijf jaar gaat hij in op de avances van Cape Town City, een jonge topclub in Zuid-Afrika die wordt gecoacht door oud-Ajacied Benni McCarthy en waar voormalig Eagle Chris David het voorbije half jaar ook actief was.

Go Ahead raakt een ander talentvol staflid, Van der Horst, na twee jaar kwijt aan de KNVB. In Zeist gaat de jonge fysiotherapeut onder meer aan de slag op de dagrevalidatie op de campus. Van der Horst maakte de afgelopen twee jaar onderdeel uit van de medische staf van Go Ahead Eagles, waar hij tevens te boek stond als hamstringspecialist.

Volledig scherm
Keeperstrainer Sjoerd Woudenberg, die hier onder meer doelman Timo Plattel onder handen neemt, verruilt Go Ahead Eagles voor de Zuid-Afrikaanse topclub Cape Town City. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers