Volledig scherm
Het vuurwerk tijdens Go Ahead Eagles - FC Dordrecht als steunbetuiging aan een zieke medesupporter © Wout van Zoeren

KNVB neemt ook tweede vuurwerkactie voor ernstig zieke Eagles-supporter onder de loep

ONDERZOEK KNVBGo Ahead Eagles is voorlopig nog niet van de KNVB af. De aanklager betaald voetbal van de nationale voetbalbond is ook een vooronderzoek gestart naar de thuiswedstrijd van de Deventer club tegen FC Dordrecht.

Tijdens dat met 3-1 gewonnen duel op vrijdag 8 november werden er op de tribunes van de Adelaarshorst ongeoorloofd fakkels afgestoken. Het vuurwerk was onderdeel van een eerbetoon aan een ernstig zieke medesupporter. De aanklager betaald voetbal heeft, zoals verwacht, over het vuurwerk nu vragen gesteld aan de clubleiding van GA Eagles. 

NAC

Vorige week werd al bekend dat de KNVB een vooronderzoek is gestart naar de Deventer club vanwege vuurwerk in het uitvak tijdens het treffen in Breda tegen NAC (1-1) op 1 november. Destijds was het eveneens een (verbale) steunbetuiging aan de ernstig zieke Twellose supporter, die na een herseninfarct in het ziekenhuis ligt. 

Naar aanleiding van dat duel heeft GA Eagles een aantal fans voor de gedragscommissie laten komen en “passende maatregelen getroffen“, verklaarde algemeen directeur Jan Willem van Dop al eerder. Het verweer moet GA Eagles voor komende maandag op de burelen van de aanklager afleveren.