De duels van GA Eagles maken vooralsnog niet heel veel los bij Fox Sports.
Volledig scherm
De duels van GA Eagles maken vooralsnog niet heel veel los bij Fox Sports. © Pro Shots

Koploper GA Eagles nog geen kijkcijferkanon bij Fox Sports

Go Ahead Eagles breekt in de eerste weken van de Keuken Kampioen Divisie nog geen kijkcijferrecords. De Deventer club mag dan koploper zijn, het aantal kijkers op de vrijdagavond bij Fox Sports blijft achter bij de sportieve successen.

GA Eagles trok afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam slechts 2.000 kijkers op de voetbalzender, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Geen imponerend aantal op een eredivisieloze voetbalavond, waarop tegelijkertijd Cambuur en RKC nog net 5.000 mensen aan zich wisten te binden. Natuurlijk zal voetbalminnend Deventer bepleiten dat vrijdag een heel groot deel van de aanhang in het bijna uitverkochte stadion zat en Volendam vooral oog had voor de plaatselijke kermis, de cijfers blijven klein bier. 

MVV

Een week eerder in Maastricht, op bezoek bij MVV, stemden nog 7.000 mensen hun televisie op de wedstrijd van GA Eagles. Cijfers die nog steeds schril afsteken tegen die van het topaffiche die avond, FC Twente-Roda JC, dat op de laatste dag van augustus 89.000 mensen wist te boeien. De Tukkers zitten sowieso in de lift, want afgelopen zaterdag stemden 128.000 liefhebbers hun toestel af op het besloten kanaal van Fox Sports voor de wedstrijd tegen TOP Oss. Nog eens ruim tachtigduizend mensen keken mee op het open kanaal van de zender. De wedstrijd tussen Roda JC en NEC was later die avond goed voor 55.000 kijkers op Fox Sports.

Jong AZ

Mede daardoor kiest Fox Sports komende vrijdag dan ook niet voor lijstaanvoerder GA Eagles, die op bezoek gaat bij Jong AZ. FC Dordrecht-FC Twente en NEC-Jong PSV staan geprogrammeerd om live te worden uitgezonden door de betaalzender. Een logische keuze met de populariteit van de gewezen eredivisionisten uit Twente en Nijmegen in het achterhoofd.

Eredivisie

Aan de kijkcijfers die FC Twente en NEC overleggen kunnen heel veel eredivisieclubs vaak niet eens tippen. Vorige week zondag kwam de wedstrijd Heracles-AZ tot 30.000 kijkers, terwijl Excelsior-ADO Den Haag 23.000 kijkers had. Het duel van PEC Zwolle bij FC Groningen deed het als lunchwedstrijd overigens wel weer goed met 125.000 kijkers.