Volledig scherm
Go Ahead Eagles-verdedigers Jeroen Veldmate (links) en Wout Droste bekeken de generale repetitie van hun ploeg tegen Konyaspor zaterdag vanaf de tribune in de Adelaarshorst. © W Vzoeren

Kwakkelende Veldmate ontbreekt op training en blijft vraagteken voor competitiestart Go Ahead

Jeroen Veldmate stond dinsdagochtend niet op het trainingsveld bij Go Ahead Eagles. De aanvoerder van de club uit Deventer is al een aantal weken aan het kwakkelen met een achillespeesblessure en heeft zijn kwetsuur afgelopen zondag laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Go Ahead Eagles-trainer Jack de Gier vertelde zaterdag na de generale repetitie tegen Konyaspor (0-0) dat hij goede hoop heeft dat Veldmate aanstaande vrijdag inzetbaar is bij de competitiestart tegen MVV. Dat kan nog steeds, maar dan moet de uitslag van het onderzoek meevallen en de captain woensdagochtend in elk geval weer op het trainingsveld staan. Zijn gebrek aan wedstrijdritme in ogenschouw nemende, blijft de inzetbaarheid van Veldmate voor de competitiestart hoe dan ook een vraagteken.

Edqvist

Ook Adrian Edqvist ontbrak dinsdagochtend nog op de training. De Zweedse linksbuiten kreeg vrijdag in het besloten oefenduel in Terwolde een klap tegen zijn hoofd en ging vlak voor rust met duizeligheidsverschijnselen naar de kant.   

Droste sluit aan

Wout Droste sluit woensdag in elk geval wel weer volledig aan bij de groepstraining. De rechtsback van Go Ahead raakte eind juli tegen Al-Shabab FC geblesseerd aan zijn knie, maar de schade viel mee en Droste lijkt op tijd fit te geraken voor de seizoensouverture in de Adelaarshorst. Of hij ook aan de aftrap zal verschijnen tegen de Limburgers, is een tweede.