Elmo Lieftink namens of Go Ahead Eagles in duel met Zian Flemming van NEC.
Volledig scherm
Elmo Lieftink namens of Go Ahead Eagles in duel met Zian Flemming van NEC. © BSR Agency

Laatste NEC-zege in Deventer is alweer veertig jaar geleden

Nijmeegs succes in de Adelaarshorst is de afgelopen zestig jaar schaars. Go Ahead Eagles is meestal baas in eigen huis tegen NEC, dat in 1980 voor de laatste keer won in Deventer.

Go Ahead Eagles won twaalf van de 27 keer dat de wedstrijd tegen NEC op het programma stond in Deventer. De Nijmegenaren wonnen sinds de invoering van het betaalde voetbal slechts vier keer in de Adelaarshorst: in 1972, 1976, 1977 en dus de laatste overwinning van NEC op 19 april 1980 (0-1).
Sindsdien bleef Go Ahead twaalf duels op rij ongeslagen. Van de laatste zeven ontmoetingen in Deventer eindigden er vijf in een gelijkspel.

Balans

De balans tussen beide ploegen (uit/thuis) slaat ook ruim in het voordeel uit van Go Ahead. Waar NEC dertien zeges boekte, waren de Deventenaren in 18 van de 55 wedstrijden de sterkste. Nog vaker werd het dus gelijk: 24 keer.

NEC is al sinds begin december ongeslagen op vreemde bodem en de laatste tien wedstrijden op rij tegen GA Eagles doeltreffend. In de laatste acht onderlinge wedstrijden scoorden GA Eagles en NEC er sowieso flink op los: liefst 38 keer.