Volledig scherm
Leon de Kogel in actie voor Go Ahead Eagles © Pro Shots

Leon de Kogel traint weer volop mee

DEVENTER - De ziekenboeg van Go Ahead Eagles loopt geleidelijk leeg. Leon de Kogel heeft maandag volop meegetraind met de groep. Hij ontbrak donderdag in het oefenduel met Volendam vanwege een enkelblessure.

De Kogel heeft een lijdensweg van vallen en opstaan achter de rug. Hij raakte op 21 september in de bekerwedstrijd tegen Dongen (1-3) geblesseerd aan zijn achillespees, met een ontsteking tot gevolg. Hij miste daardoor het uitduel met AZ (2-2) en de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-0). Vorige week maakte hij zijn rentree in de groepstraining, maar vanwege een reactie haakte hij al snel weer af.

Lars Lambooij, die vorige week door zijn enkel ging, trainde maandag nog apart van de groep, maar sluit dinsdag naar verwachting aan. Dat geldt ook voor Kenny Teijsse, die vanwege privéomstandigheden ontbrak.

Kevin Brands en assistent-trainer Michel Boerebach waren vanwege griep absent. Hoe lang zij onder de wol moeten blijven, is niet duidelijk.

Sinan Bytyqi (Kosovo) en Henrik Ojamaa (Estland) keren donderdag terug van hun interlandverplichtingen. Jarchinio Antonia blijft nog wat langer buitengaats. Hij moet nog aan de bak met Curaçao, dat woensdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Puerto Rico wacht.

Tom Daemen maakt volgens plan eind deze week zijn rentree. Hij is herstellende van een spierblessure in zijn bovenbeen.