GA Eagles trainer/coach Leon Vlemmings baalt
Volledig scherm
GA Eagles trainer/coach Leon Vlemmings baalt © Erwin Spek

Leon Vlemmings ligt eruit als trainer van Go Ahead Eagles


Leon Vlemmings is per direct ontslagen als trainer van Go Ahead Eagles. Het bestuur van de Deventer club greep in na de 3-0 nederlaag van afgelopen vrijdag bij FC Den Bosch.

Het is de tweede harde maatregel van de nieuwe directeur Hans de Vroome in korte tijd. Afgelopen maandag schoof de grootaandeelhouder – die vanaf die dag de nieuwe directie vormt samen met Edwin Lugt - technisch manager Dennis Bekking al aan de kant.

Slechte reeks

De reeks slechte resultaten is Vlemmings nu ook fataal geworden. Met Go Ahead peurde de trainer uit Barendrecht slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden. Tegen Telstar (3-0), Fortuna Sittard (2-1), FC Dordrecht (3-0) en FC Den Bosch (3-0) werd verloren. Vlemmings slaagde er maar niet in het tij te keren; het spel werd de afgelopen weken zelfs zienderogen minder bij de mentaal geknakte Deventer ploeg. Toch bleven de spelers de laatste weken hardop hun vertrouwen uitspreken in hun coach, die echter toch moest vertrekken. Met de bloedeloze 0-0 tegen Jong FC Utrecht, afgelopen maandag, en daarna dus de kansloze nederlaag bij FC Den Bosch werd zijn afscheid als trainer van Go Ahead uiteindelijk beslecht.

Het betekent voor Vlemmings, die nog een contract had tot de zomer van 2019 in Deventer, zijn eerste ontslag als trainer. Wel stapte hij eerder zelf vroegtijdig op bij Roda JC, Excelsior en Feyenoord.

Scepsis

Vlemmings werd afgelopen zomer door Bekking binnengehaald. Zijn komst zorgde echter al direct voor scepsis bij de Deventer aanhang, die zich niet kon identificeren met zijn moderne aanpak en zijn speelwijze. Het einde van Vlemmings hing al een tijdje in de lucht. Op zondag 26 november, een dag voordat Bekking aan de kant werd geschoven, moest hij al op het matje komen bij De Vroome en Lugt. Vlemmings werd de boodschap gebracht dat het spel beter moest en zijn situatie precair was. Die woorden bleken een voorbode van wat een week later zou volgen: zijn congé in Deventer.