Elmo Lieftink.
Volledig scherm
Elmo Lieftink. © Erik Pasman

Lieftink is terug van vakantie en tekent contract bij GA Eagles

Een verrassing is het niet meer: Elmo Lieftink (25) keert terug naar Deventer. De middenvelder van Willem II heeft een contract voor één jaar getekend bij GA Eagles. met de optie voor nog een seizoen.

De overgang was in mei al mondeling beklonken, liet Lieftink destijds weten. Maar Go Ahead hield de boot toen nog af om onrust rond de play-offs te voorkomen. Na zijn vakantie heeft Lieftink, wiens familie in Deventer woont, nu alsnog zijn handtekening gezet.

,,Het voelt wel als een soort van thuiskomen”, liet Lieftink in een eerste reactie weten op de clubsite. De oud-Willem ll’er hoefde dan ook niet heel lang na te denken toen Gop Ahead zich meldde. ,,Twee seizoenen geleden draaide ik een goed jaar in Tilburg, was ik basisspeler. Helaas moet ik stellen dat afgelopen seizoen uitdraaide op een teleurstelling. Ik kwam niet veel aan spelen toe en wilde graag een andere stap zetten om speelminuten te maken. Dat Go Ahead Eagles zich dan meldde, de club van mijn geboortestad, was extra tof.”

Davo

Go Ahead toonde drie jaar terug ook al interesse, maar Lieftink koos toen voor Willem II. Lieftink wilde zijn goede seizoen bij Jong Vitesse destijds glans geven met een overstap naar de eredivisie. Veertien jaar eerder probeerde ‘De Trots aan de IJssel’ het ook al. De club was toen te laat met het scouten van de middenvelder. Hij maakte op 8-jarige leeftijd al de overstap van Davo naar Vitesse. Nu heeft Go Ahead dus wel beet.