Volledig scherm
Elmo Lieftink © BSR Agency

Lieftink uit voorzorg aan kant, Bosz moet vrezen voor basisplek

Elmo Lieftink was deze week de meest opvallende afwezige bij Go Ahead Eagles. De middenvelder bleef ook donderdag op de training nog buiten de partijvorm, maar is zaterdagavond gewoon inzetbaar tegen TOP Oss.

Lieftink kampte met een lichte ribblessure sinds het treffen van afgelopen weekeinde met Excelsior (2-2) en bleef volgens trainer Jack de Gier uit voorzorg aan de kant. Het meespelen van de interim-captain is niet in gevaar. ,,Een pijnlijke rib, ik heb even voorzichtig aan gedaan. Zaterdag zal echter geen probleem zijn’’, aldus Lieftink, die vrijdag weer volledig wil aanhaken bij de laatste groepssessie.

Dat deed Richard Van der Venne donderdag al. Ook de Ossenaar kampte eveneens met lichte pijnklachten en bleef op maandag en dinsdag uit voorzorg aan de kant. Tegen zijn oude club kan Van der Venne echter gewoon spelen. 

Veldmate 

Zo ver is Jeroen Veldmate nog niet, maar de aanvoerder van  GA Eagles is op de weg terug na zijn achillespeesblessures. Veldmate is al de hele week op het veld te zien tijdens trainingen, waar hij de fysieke partijvormen nog overslaat. Veldmate kampt al sinds juli met de slepende kwetsuren.

Bosz

De Gier lijkt wel van zins zijn verdediging van een mutatie te voorzien in Oss. Gino Bosz zou daarbij het kind van de rekening worden. De zaterdag tegen Excelsior al voortijdig gewisselde centrale verdediger van GA Eagles trainde donderdag in de partijvorm (negen tegen negen) mee bij de reserves. Zijn plek in defensie werd ingenomen door Julius Bliek, die naast Sam Beukema (hij verhuist naar de rechterkant van het centrum) het centrale verdedigende hart vormde. Verder speelde De Gier met zijn vaste basiskern zoals die ook in actie kwam tegen Excelsior.