Volledig scherm
Ex-Eagle Mauro Savastano (r) heeft het nakijken namens Jong AZ, afgelopen seizoen in duel met Richard van der Venne. © Erik Pasman

Louter zeges voor GA Eagles bij bezoekje van Jong AZ

Jong AZ heeft in Deventer in de prille geschiedenis in de eerste divisie nog nooit voor een verrassing kunnen zorgen. De Alkmaarse beloften verloren tot dusver beide ontmoetingen met Go Ahead Eagles.

Toch heeft GA Eagles vrijwel altijd de handen vol aan Jong AZ, dat in 2017 met 2-1 verloor in de Adelaarshorst. Pieter Langedijk en Sam Hendriks maakten de treffer van de Alkmaarse spits Fred Friday ongedaan. Afgelopen april waren de Deventenaren na een treffer van Istvan Bakx met 1-0 te sterk.

Met Jong AZ is het in het eigen Noord-Holland wel kwaad kersen eten voor GA Eagles, dat nog niet won in Wormerveer. Vorig jaar leed de Deventer ploeg na een ongeslagen seizoenstart met vier zeges op rij, voor het eerst van Jong AZ: 3-2. Een seizoen eerder werd het 0-0.

Dekker

Vijf spelers hebben een verleden in zowel Alkmaar als Deventer. Vince Gino Dekker uit Ermelo was vorig seizoen de laatste speler in dienst bij GA Eagles. Naast Dekker speelden Fernando Lewis, Jop van der Linden, Levi Opdam en Mauro Savastano voor beide clubs.