Volledig scherm
Maarten Pouwels (midden) werkt de bal achter FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels (1-1), maar stapte even later toch als verliezer van het veld met Go Ahead Eagles: 2-1. © Erik Pasman

Maarten Pouwels baalt, maar laat zich niet uit het veld slaan

Maarten Pouwels haalde koud in het veld zijn gram tegen FC Eindhoven. De lange spits hoopte dat zijn eerste competitietreffer, de 1-1 zes minuten voor tijd, de opmaat zou zijn tot een Deventer zege. Maar de invaller uit Dalfsen kwam bedrogen uit vrijdagavond.

,,Voor juichen was geen tijd na die 1-1. We wilden meer. Maar ik was amper terug op eigen helft, toen de bal er aan de andere kant alweer in lag”, zei een gefrustreerde Pouwels na de 2-1 nederlaag in het Jan Louwers Stadion.

Hij vond dat Go Ahead de wedstrijd had gedomineerd. ,,Maar als je de ballen niet binnen de palen krijgt, wordt het moeilijk.” Daarmee doelde hij ook op de enorme misser van zijn concurrent, Antoine Rabillard, die voor een leeg doel over schoot in het begin van de tweede helft.

Optimistisch

Zelf had hij dus aan één kans genoeg. Hoewel Go Ahead zich de afgelopen week versterkte met spits Maecky Ngombo, blijft Pouwels – derde spits in de pikorde - optimistisch. ,,Ik ben sterker en technisch beter dan vorig jaar. Ik heb geloof in mezelf en blijf voor mijn kansen vechten.”