GA Eagles-doelman Hobie Verhulst was met een gestopte strafschop in de tweede helft belangrijk voor de Deventenaren.
Volledig scherm
GA Eagles-doelman Hobie Verhulst was met een gestopte strafschop in de tweede helft belangrijk voor de Deventenaren. © Proshots

Maarten Pouwels schiet GA Eagles naar derde zege op rij

Het jongensboek van Maarten Pouwels krijgt steeds meer hoofdstukken. De 20-jarige aanvaller kwam deze zomer over van SV Dalfsen, een club uit de derde klasse van het amateurvoetbal en vrijdagavond was de lange voetballer beslissend voor GA Eagles in de eerste divisie van het profvoetbal. In de 66ste minuut kwam hij veld in tegen MVV, bij een gelijke stand van 1-1 en binnen vijf minuten tekende de lange aanvaller voor de 1-2.

  1. GA Eagles-spits Mulenga kijkt terug op bewogen voetbalreis, maar heeft als Zambiaanse zakenman nog 1001 plannen
    PREMIUM

    GA Eag­les-spits Mulenga kijkt terug op bewogen voetbal­reis, maar heeft als Zambiaanse zakenman nog 1001 plannen

    De klok tikt. Nog iets meer dan twee weken, een handjevol eredivisieduels en dan is de imposante loopbaan van een illustere Zambiaan voorbij. Jacob Mulenga (38) heeft er vrede mee. De spits sluit bij Go Ahead Eagles een bewogen profleven af. Een rijk bestaan dat Mulenga via Frankrijk, Utrecht, Turkije en China terugbracht in Nederland, waar zijn toekomst ligt. Een verhalende reis om de wereld als afscheid van een voetbalicoon met een groeiend zakenimperium in Afrika.