Volledig scherm
Elvis Manu verkondigt openlijk steun aan Feyenoord via zijn socialmediakanaal Instagram. © Instagram / @elvismanuofficial

Manu per direct weg na omstreden steunbetuiging aan Feyenoord

Go Ahead Eagles heeft maandag per direct afscheid genomen van Elvis Manu. De speler die werd gehuurd van Brighton & Hove Albion vertrekt per direct uit Deventer. Aanleiding van het vertrek is het plaatsen van de veelbesproken socialmediaberichten op zijn Instagram-account.

Vlak voor de degradatiewedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Ajax  betuigde hij via Instagram steun aan Feyenoord. De Rotterdamse ploeg, oud-werkgever van Manu, kon zondag kampioen worden, maar slaagde daar niet in.

De socialmediaberichten zorgden voor veel ophef. Zo vroeg columnist  Özcan Akyol 'of de vuilnisman deze zak mee wilde nemen'.

Onprofessionele houding

De gehuurde aanvaller moest maandag op het matje komen nadat de clubleiding hoogte had gekregen van de steunbetuiging. Go Ahead Eagles verwijt Manu een onprofessionele houding en heeft in het gesprek te kennen gegeven dat er geen prijs meer wordt gesteld op zijn diensten. 'Met twee posts op social media gaf hij aanleiding te veronderstellen dat hij niet volledig gefocust was op de cruciale wedstrijd van diezelfde middag. Nadat deze posts na de wedstrijd onder ogen kwamen van de clubleiding, is Manu vanochtend in een gesprek te kennen gegeven dat er geen prijs meer wordt gesteld op zijn diensten',  laat de degradant in een statement weten.

De aanvaller keert nu eerder dan gepland terug naar werkgever Brighton. Daarmee komt ook een eind aan een weinig vruchtbaar dienstverband met Go Ahead Eagles. Manu arriveerde in de winterstop, maar kwakkelde in de eerste maand met zijn fysiek. Eenmaal fit lieten zijn rendement en toewijding voor het tegen degradatie vechtende Go Ahead te wensen over. Manu was in de afgelopen vier maanden, waarin hij ook twee keer een onterechte rode kaart ontving, twee keer trefzeker voor Go Ahead Eagles. 

Volledig scherm
Elvis Manu (m) met Ajax speler Donny van de Beek (r). © ANP Pro Shots