Volledig scherm
Ondanks de barre weersomstandigheden in Terwolde, toonde Go Ahead Eagles-aanvaller Martijn Berden (m) zijn kwaliteiten in het oefenduel met The Motivated Academy Rotterdam. ,,Ik streef naar een basisplaats. Of dat nou op rechts is of op links, dat maakt me niet uit.” © W Vzoeren

Martijn Berden solliciteert naar basisplaats bij Go Ahead Eagles

Mede dankzij twee treffers van Martijn Berden won de ‘tweede keus’ van Go Ahead Eagles vrijdagmiddag met ruime cijfers van The Motivated Academy Rotterdam (7-2). De rappe rechtsbuiten toonde al in meer oefenwedstrijden zijn wapens en was in het extra ingelaste oefenduel met het elftal clubloze spelers de absolute uitblinker. 

De 5-2 van zijn voet was van grote schoonheid. Schuin voor het doel, op de rand van het strafschopgebied schepte hij de bal met een stiftje in de linkerbovenhoek. ,,Na zo'n doelpunt kan je weekend al niet meer stuk", concludeerde Berden met recht.

Sterker in de breedte

De rappe rechtsbuiten schurkt dicht tegen de eerste elf aan en bewijst mede dat de vernieuwde selectie in de breedte sterker is dan vorig seizoen. Ook aanvallende middenvelder Zakaria Eddahchouri en linksbuiten Adrian Edqvist maakten een goede indruk in het waterballet, al werd de Zweedse linksbuiten vlak voor de rust uit voorzorg gewisseld na een botsing.

Maar de hoofdrol was dus weggelegd voor Berden. Met Jaroslav Navrátil heeft hij natuurlijk een sterke concurrent op de rechtsbuitenpositie, maar qua snelheid doet de van Vitesse overgekomen vleugelflitser al niet onder voor de Tsjech. Zo beweert Berden althans zelf. ,,Ik ben normaal bescheiden, maar denk dat ik wel mag zeggen dat ik de snelste speler van de selectie ben”, stelde hij grijnzend.

Quote

Mede dankzij Martijn heb ik als trainer veel keuze

Jack de Gier, trainer Go Ahead Eagles

En bij het uiten van zijn ambities gooit de aanvaller eveneens zijn bescheidenheid overboord. ,,Ik streef naar een basisplaats. Of dat nou op rechts is of op links, dat maakt me niet uit. Het is aan mij om me te bewijzen aan de trainer.”

Uitdagend

Jack de Gier is in elk geval blij met Berden. ,,Mede dankzij Martijn heb ik als trainer veel keuze. Een aantal spelers zit echt dicht tegen de eerste elf aan, en zo wil je het als trainer graag zien.” Ook over de instelling van zijn ploeg was De Gier te spreken, al was het verweer van de tegenstander snel gebroken. ,,Ondanks het slechte weer stond het hele team te trappelen om het veld op te gaan. Een mooi signaal. Het duurde even voordat de spelers de juiste manier vonden om op het kletsnatte veld te spelen, maar dat maakte van deze wedstrijd juist wel weer een uitdagend potje.”