Volledig scherm
Jenthe Mertens © W Vzoeren

Mertens stevent in debuutweek af op basisplek; Bannink en Van Iperen vallen buiten de boot

Jenthe Mertens lijkt komende zaterdag meteen op weg naar een basisplaats bij Go Ahead Eagles. De Belgische rechtsback, die afgelopen maandag overkwam van OH Leuven, krijgt tegen Excelsior zeer waarschijnlijk de voorkeur boven Donny van Iperen.

Dat was op te maken uit de woensdagochtendtraining die de formatie van trainer Jack de Gier afwerkte naast de Adelaarshorst. Naast Van Iperen lijkt ook Alexander Bannink na vier wedstrijden zijn basisplaats kwijt te raken. De routinier wijkt voor flankspeler Martijn Berden, die met prima invalbeurten al weken nadrukkelijk op de poort klopt bij GA Eagles. De van Vitesse overgekomen buitenspeler krijgt - na vier invalbeurten en 52 minuten - daarmee zijn eerste basisplek. Berden wordt linksbuiten bij GA Eagles, waar Richard van der Venne een linie zakt naar zijn favoriete positie als aanvallende middenvelder.

Verder lijkt De Gier niets te veranderen in zijn elftal, dat afgelopen vrijdag met 2-1 verloor van FC Eindhoven. Sam Beukema krijgt de voorkeur boven Julius Bliek als centrale verdediger naast Gino Bosz. 

Jeroen Veldmate was woensdag weer op het veld te zien, maar trainde nog apart van de groep. 

De wedstrijd tussen de nummer tien (GA Eagles) en nummer vier (Excelsior) begint zaterdagavond om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.