Bakx van Go Ahead Eagles kijkt toe, Alexander Bannink van FC Emmen is ongrijpbaar voor de Deventer defensie
Volledig scherm
Bakx van Go Ahead Eagles kijkt toe, Alexander Bannink van FC Emmen is ongrijpbaar voor de Deventer defensie © W Vzoeren

Middenvelder Bannink voltooit bijzonder ‘Overijssels kwartet’ met transfer naar GA Eagles

Alexander Bannink is de nieuwe aanwinst van Go Ahead Eagles. De 29-jarige middenvelder heeft een contract voor een jaar getekend met de optie voor nog een seizoen in Deventer. Daarmee voltooit hij een bijzonder ‘kwartet’.

Bannink lag nog vast bij eredivisionist FC Emmen tot volgend jaar zomer, maar kreeg eerder deze week van de Drentse clubleiding toestemming om met een andere club te praten. Dat is GA Eagles geworden. Met de Deventer club zat Bannink vanaf maandag om tafel, woensdag werden de handtekeningen gezet.

,,Ik had deze voorbereiding het gevoel dat ik klaar was bij FC Emmen”, vertelt Bannink op de clubwebsite. ,,En ik denk dat dat andersom ook wel het geval was. Ik wilde een nieuwe uitdaging en ben heel blij die nu te vinden bij Go Ahead Eagles. De technisch manager en trainer lieten in de gesprekken echt doorschemeren me graag te willen hebben. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor een voetballer.”

Bannink heeft wel wat met de vier Overijsselse clubs, waarvoor hij nu dus allemaal een keer actief was. De Tukker groeide op bij FC Twente en speelde daarnaast voor Heracles en PEC Zwolle. Ook De Graafschap genoot tot 2017 twee jaar van zijn diensten. In ruim tweehonderd wedstrijden als prof scoorde hij 51 keer.

Ervaring

Technisch manager Paul Bosvelt noemt de ervaring van Bannink als een van de redenen van het aantrekken van de middenvelder. ,,Hij is verder een allround middenvelder met veel dynamiek, diepgang en scorend vermogen. Dat laatste wordt bevestigd door zijn cijfers van de afgelopen jaren; telkens minstens tien goals in de Eerste Divisie. Alexander is precies het type middenvelder waar we naar op zoek waren. Mooi dat die zoektocht met zijn komst voltooid is.”