Volledig scherm
IPTCBron de Stentor tvd27051336 deventer de brink huldiging ga eagles © Tom van Dijke

Mogelijke huldiging GA Eagles niet op Brink maar bij Adelaarshorst

pollAls Go Ahead Eagles komende dinsdag mocht promoveren dan wordt de huldiging een dag later bij stadion De Adelaarshorst gehouden. Een eerbetoon in het Deventer centrum is vanwege de zomerkermis die op donderdag 30 mei begint niet mogelijk.

De huldiging van trainer John Stegeman en zijn selectie zal woensdagavond worden gehouden op het Stadionplein bij De Adelaarshorst. De laatste promoties in 2013 en 2016 werden na een rondtour in een open bus bezegeld met een groot feest op uitgaansplein de Brink. Daar staan komende week echter tal van kermisattracties. Om dezelfde reden valt ook het plein bij de Lebuïnuskerk – het Grote Kerkhof – af.

Over het programma en de tijdstippen wordt de komende dagen meer duidelijk.

In 2016 ook naast stadion

De parkeerplaats naast het stadion van GA Eagles werd in 2016, toen de Deventnaren promoveerden in Doetinchem na de eliminatie van De Graafschap, ook gebruikt voor het feest. Destijds waren er duizenden mensen op de been die hun voetballende helden na terugkeer uit de Achterhoek onthaalden in de stromende regen. 

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (60%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (24%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (16%)
4232 stemmen
  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.