Siemen Mulder afgelopen zondag tijdens Willem II-FC Utrecht. De scheidsrechter fluit vrijdag het duel Go Ahead Eagles-NEC.
Volledig scherm
Siemen Mulder afgelopen zondag tijdens Willem II-FC Utrecht. De scheidsrechter fluit vrijdag het duel Go Ahead Eagles-NEC. © BSR Agency

Mulder moet duel GA Eagles-NEC in goede banen leiden

scheidsrechterDe KNVB heeft Siemen Mulder aangesteld als scheidsrechter voor het duel Go Ahead Eagles-NEC van komende vrijdag. Het duel in de Adelaarshorst in de 27ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie begint om 20.00 uur.

Mulder wordt in Deventer geassisteerd door Kevin Bodde en Frans Ozinga. Thom Winkel treedt op als vierde official.

In het seizoen 2017-2018 was Mulder ook al eens leidsman bij de wedstrijd Go Ahead Eagles-NEC in de eerste divisie. Op 25 augustus 2017 eindigde het duel in de Adelaarshorst in een 1-1 gelijkspel. De doelpunten vielen toen al in het eerste kwartier, Sam Hendriks scoorde namens de Deventenaren.

Afgelopen zondag haalde Mulder zich de woede op de hals van FC Utrecht-trainer John van den Brom in het eredivisieduel met Willem II (1-1). De arbiter uit Uithuizen had volgens Van den Brom moeten fluiten bij een overtreding van Mike Ndayishimiye op Utrecht-speler Simon Gustafson. Dat deed Mulder niet, waarna Paul Gladon even later in de tegenstoot de Tilburgers in extra tijd aan een gelijkspel hielp. Mulder trok vervolgens geel voor een protesterende Van den Brom.

In de Adelaarshorst staan vrijdag de nummers vijf en zeven van de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar. Go Ahead Eagles heeft drie punten meer dan de tegenstander uit Nijmegen (44 om 41).