Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Verheydt en Richard van der Venne bejubelen de 1-0 van Go Ahead Eagles. © W Vzoeren

Nacompetitieticket als slagroom op taart die toch al zo lekker smaakte

OP RAPPORTGo Ahead Eagles heeft vrijdagavond de tweede ronde van de play-offs gehaald. In de traditioneel lastige thuisbeurt tegen de ‘miljoenenploeg’ van Jong PSV werd vakkundig een benauwde driepunter over de streep getrokken (2-1). Met het nacompetitieticket als slagroom op een taart die het hele seizoen toch al zo lekker weg hapt. Het leverde een meer dan voldoende Deventer rapport op.

Jaroslav Navrátil was de grote meneer aan Deventer zijde. Net terug van twee weken aan de zijlijn met een hamstringblessure, was het de Tsjech die Go Ahead bij de hand nam en van onschatbare waarde was. Navrátil degradeerde de matige Eindhovense linksback Steven Theunissen tot figurant en was de aangever tot de 1-0 van Richard van der Venne.
Navrátil draagt de voorhoede van GA Eagles en dat is meteen een valkuil. Het Deventer aanvalsspel wordt voorspelbaar. Thomas Verheydt had niet zijn meest gelukkige wedstrijd tegen Jong PSV, terwijl Paco van Moorsel aan de andere zijde als balansbewaker een wat meer vrije rol had, maar niet de man is die op snelheid een tegenstander passeert. Desondanks was het een bewuste keuze van trainer John Stegeman om niet verrast te worden door Jong PSV in de omschakeling.