Volledig scherm
Jaroslav Navrátil (links) is op weg naar de 3-0 voor Go Ahead Eagles. © Erik Pasman

Navrátil: ‘Dit moeten we elke week brengen’

Als een blij veulentje huppelde Jaroslav Navrátil gisteravond de catacomben van de Adelaarshorst binnen. De emoties bij de spelers van Go Ahead Eagles stonden haaks op het chagrijn van een week eerder. ,,Zo zou het elke week moeten”, concludeerde de rechtsbuiten na de 4-0 zege op Jong FC Utrecht.

Navrátil erkende dat zijn ploeg tot op het bot getergd het veld op was gestapt, in de honger naar eerherstel na de blamage bij SC Cambuur (5-0 nederlaag). ,,Na die afstraffing hoefde niemand ons te motiveren voor deze wedstrijd, nee. Maar zo’n aanleiding zou helemaal niet nodig hoeven zijn om tot een goede prestatie te komen”, sprak hij klare taal.

,,Die motivatie moet altijd vanuit jezelf komen, bij elke speler. Daar moeten we naartoe met z’n allen; dat we stabiel gaan presteren. En niet de ene week slecht, zoals vorige week, en dan weer goed, zoals vanavond. Als we dit niveau elke week kunnen brengen, doen we echt mee om promotie. Maar ja, uit en thuis spelen, dat blijft vaak een wereld van verschil bij Go Ahead.”

‘Op mijn heupen?’

Tegen het zwakke Jong FC Utrecht had Navrátil het hoe dan ook weer ouderwets op zijn heupen, met twee asissts en een doelpunt als wapenfeiten. ,,Op mijn heupen?”, vroeg de Tsjechische aanvaller met een verbaasde grimas. Hij spreekt aardig Nederlands, maar dat gezegde kende hij niet. ,,Ah, on fire!”, grijnsde hij. ,,Ja, dat klopt. Ik kon me heerlijk uitleven vanavond.”

Na zijn assits bij de 1-0 en 2-0, gaf de rappe rechtsbuiten zijn puike optreden extra glans door vlak na rust zelf de 3-0 te maken. Met een hard schot verschalkte hij de – overigens uitstekende – doelman Fabian de Keijzer. ,,De assist was precies op maat, dan zit-ie al voor 80 procent”, besloot hij even bescheiden als zelfverzekerd.