De nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, Jack de Gier, in gesprek met een andere nieuweling bij de Deventer club, middenvelder Elmo Lieftink (rechts). Op de achtergrond Club Kippenhok, een door supporters ingerichte vipruimte voor genodigden tijdens de eerste training in Terwolde.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, Jack de Gier, in gesprek met een andere nieuweling bij de Deventer club, middenvelder Elmo Lieftink (rechts). Op de achtergrond Club Kippenhok, een door supporters ingerichte vipruimte voor genodigden tijdens de eerste training in Terwolde. © Ronny te Wechel

Nieuw begin met oude wonden voor Go Ahead Eagles

Negen nieuwe spelers, een kersverse hoofdtrainer en de introductie van Club Kippenhok als door supporters opgerichte vipruimte langs het veld. Een nieuwe start, een nieuw geluid op De Woldermarck in Terwolde, waar Go Ahead Eagles op een zonovergoten zondag de eerste training van de seizoensvoorbereiding afwerkt.

Toch blijkt dat de oude wonden nog niet geheeld zijn bij iedereen. Niet gek, want het is nog geen vier weken geleden dat heel Deventer ‘in brand stond’ door de pikante overstap van John Stegeman naar aartsrivaal PEC Zwolle. Een dag na de dramatische afloop van de play-offsfinale tegen RKC (4-5) bovendien.