Volledig scherm

Oproep Fischer en Schenk aan supporters Go Ahead Eagles

DEVENTER - Na een stevige praatsessie intern doen Sander Fischer en Xandro Schenk namens de spelersgroep een oproep aan de fans van Go Ahead Eagles om de ploeg te blijven steunen.

Beide spelers brengen op de website van de club de laatste IJsselderby in herinnering. Ook aan die uitwedstrijd tegen PEC Zwolle ging een teleurstellend duel vooraf. Go Ahead verloor toen van Ajax (1-2) vanwege het zogenoemde polletjesincident. Keeper Mickey van der Hart, die tegenwoordig het doel van de grote aartsrivaal verdedigt, miste toen een terugspeelbal van Wesley Verhoek omdat deze plotseling opstuiterde. Een week later won Go Ahead met 1-0 van PEC.

Fischer en Schenk benadrukken nogmaals dat alle spelers zich schamen voor de nederlaag in het bekerduel met Jodan Boys (1-2), maar geven aan dat het niet allemaal even slecht is. „We strijden volop mee om lijfsbehoud en nog geen concurrent is er in Deventer met de drie punten vandoor gegaan”, stelt Schenk.

„Wij richten ons vizier nu volledig op de wedstrijd in Zwolle en daarna op de wedstrijden die nog komen gaan”, meldt Fischer. „Namens al onze medespelers vragen we jullie hetzelfde te doen. De strijd om handhaving is zwaar, en kan alleen samen worden gewonnen. Zo is het echt.”