Volledig scherm
Go Ahead Eagles. © ANP

Oudste jeugd van GA Eagles krijgt dreun van Cambuur

Go Ahead Eagles heeft zaterdag in de tweede divisie een gevoelige nederlaag geleden. Op het eigen sportpark Zuiderlaan in Twello verloor de oudste jeugd van de Deventer club met 1-2 van Cambuur Leeuwarden. Promotie is daarmee ver weg voor GA Eagles.

Onder 19

Trainer Erik Zandstra moest met zijn GA Eagles O19 een veer laten in de strijd om terugkeer in de eerste divisie. De oudste Deventer jeugd zag concurrent Cambuur Leeuwarden met de volle buit vertrekken uit Twello. Miachslis Spiridakis zorgde nog wel voor de 1-2, maar meer dan een eretreffer was het niet. GA Eagles zakt richting de middenmoot met 13 punten uit 7 duels. Cambuur heeft vijf punten meer.

Onder 17

GA Eagles O17 was in een heuse topper wel te sterk voor de leeftijdsgenoten van Cambuur. Trainer Ugur Yildirim zag zijn elftal met 1-0 winnen. Waar Stan ter Haar zorgde voor de bevrijdende treffer, stopte keeper Sven Jansen een strafschop van de Friezen. De concurrenten DWS en Zeeburgia deelden de punten (0-0), waardoor GA Eagles O17 nog steeds koploper is in de tweede divisie A.

Onder 15

Koploper GA Eagles O15 blijft ongenaakbaar in de eerste divisie laag. Hekkensluiter Roda JC werd in Limburg met 1-2 over de knie gelegd. Jorn Hekkert en Mohamed Galif tekenden voor de Deventer treffers. Concurrent DSO morste punten tegen Almere City (1-0 verlies). De Zoetermeerse ploeg heeft inmiddels elf punten minder dan GA Eagles dat hard op weg is naar promotie richting eerste divisie hoog.

Onder 13

De jongste jeugd van GA Eagles boekte zaterdag een 0-1 overwinning op FC Volendam. De ploeg van trainer Jip Ellenbroek staat voorlaatste in de eerste divisie, maar behoudt met de zege wel de aansluiting met de middenmoot. In september was Volendam nog met 5-0 te sterk voor GA Eagles O13, dat Ayden Kodden zaterdag de enige treffer zag aantekenen.