Go Ahead Eagles
Volledig scherm
Go Ahead Eagles © BSR Agency

POLL: Blijven seizoenkaarthouders GA Eagles en PEC Zwolle na dit seizoen trouw?

POLLVrijwel alle trouwe fans van profclubs in Nederland hebben de intentie om ook volgend seizoen hun seizoenkaart te verlengen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Markt Effect. Maar wat gaan de fans van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle na de zomer doen?

De conclusie van het onderzoeksbureau onder ruim driehonderd respondenten leverde op dat 89% van de supporters de seizoenskaart ook komend seizoen verlengt. Clubtrouw en steun aan hun voetballiefde zijn belangrijke pijlers. Opvallend is dat de clubs buiten de traditionele top drie van Nederland nog wat trouwer blijken: 94%.

Verdeeld

De seizoenkaarthouders blijken verdeeld over het uitspelen van de competitie zonder publiek: 51% is voor, iets minder dan de helft tegen (49%). Bij de overgrote meerderheid heeft het al dan niet uitspelen van de competitie echter geen invloed op de keuze om volgend seizoen te verlengen.

Compensatie

Slechts één op de vijf supporters wil een financiële compensatie ontvangen van hun club omdat minimaal vier thuiswedstrijden niet met publiek worden gespeeld. Een groter aantal (32%) verwacht wel een andere tegemoetkoming van hun favoriete club, zoals korting op een seizoenkaart, gratis consumpties of een voucher voor de fanshop.

Poll

Blijven de supporters van GA Eagles en PEC Zwolle hun club trouw?

  • Ja, ik verleng mijn seizoenkaart en hoef geen (financiële) compensatie van de club. (80%)
  • Ja, ik verleng mijn seizoenkaart maar wil korting of compensatie van de club. (14%)
  • Nee, ik ben klaar met voetbal na de coronacrisis. (6%)
1504 stemmen
PEC Zwolle
Volledig scherm
PEC Zwolle © BSR Agency