Volledig scherm
PREMIUM
GA Eagles-speler Maarten Pouwels (l) in duel met Voorwaarts-verdedigers Mathijs Straatman (m) en Niels Pereboom (r) © Erik Pasman

Pouwels in voetsporen van opa Borghuis en René Eijkelkamp

De jonge Dalfsenaar Maarten Pouwels maakt een prima indruk in zijn eerste fase bij GA Eagles. Met zevenmijlslaarzen stapt hij vanuit het Dalfser amateurvoetbal naar een profbestaan in Deventer.

Zijn opa Gerrit Borghuis was vijftig jaar geleden een begenadigd middenvelder in de Adelaarshorst, terwijl zijn zaakwaarnemer René Eijkelkamp na tientallen doelpunten in de jaren 80 als een van de meest illustere Eagles ooit de boeken in ging. 
In de zomer van 2018 is het de beurt aan Maarten Pouwels zelf. De rijzige aanvaller (19) stapte vorig seizoen nog als speler van derdeklasser SV Dalfsen door het leven, maar is in de eerste tien dagen van de voorbereiding - als debuterend prof - een opvallende verschijning bij Go Ahead Eagles. Ook gisteravond tegen Voorwaarts was Pouwels een bron van jeugdig bravoure in het elftal van trainer John Stegeman, dat met karige cijfers won (0-3) in Twello. Na zijn twee treffers tegen Terwolde hield hij het kruit tegen Voorwaarts weliswaar droog, maar dat deerde Pouwels amper. De Dalfsenaar leeft zijn voetbaldroom en die pakt niemand hem voorlopig af.