Volledig scherm
Maarten Pouwels © BSR Agency

Pouwels schiet Jong GA Eagles met twee treffers ook langs Vitesse

ONGESLAGEN REEKSJong Go Ahead Eagles heeft maandagmiddag de najaarsreeks ongeslagen afgesloten. De slotwedstrijd in Wesepe tegen de eredivisiebeloften van Vitesse werd dankzij twee treffers van Maarten Pouwels eenvoudig met 2-0 gewonnen.

,,Ik ben echt heel erg trots op deze ploeg’’, glimlachte trainer Kick Maatman. ,,Want dit is niet zo maar iets hè. In een heel sterke afdeling met veel eredivisieteams worden we even tweede. Als ze me dit voorafgaand aan het seizoen hadden verteld, had ik het niet geloofd. Maar op een gegeven moment ontstaat er iets in een ploeg. Dat zag je bij ons ook. Tien keer op rij ongeslagen en vandaag Vitesse eigenlijk bijna kansloos gelaten. Echt heel knap.’’

Jonge ploeg

Maatman had op sportpark De Muggert in Wesepe de beschikking over een jonge ploeg, aangevuld met wat ervarener krachten als Alexander Bannink, Maarten Pouwels en Adrian Edqvist. De licht geblesseerde Julius Bliek en Gino Bosz bleven aan de kant bij Jong GA Eagles. ,,We wilden jonge jongens als Jarno van den Bos en Max Leeflang negentig minuten aan het werk zien. Zij hielden zich prima staande, net als het hele elftal. Vergeet niet dat we in de tweede helft met Kevin Greeven en Olaf Kok nog twee Onder 19 spelers brengen. Ja, ik ben heel tevreden. We gaan op een mooie manier naar de kampioenpoule.’’

Levendig na rust

Toch was de eerste helft zeker niet hartverwarmend in het natte en kille Wesepe. Voor beide doelen gebeurde amper wat in het tactisch steekspel. Pas na 35 minuten werd GA Eagles voor de eerste keer gevaarlijk. Een voorzet van Edqvist kwam bij Bannink, maar de routinier vond van dichtbij Vitesse-goalie Bilal Bayazit op zijn pad. Het was de aanzet tot de meest aantrekkelijke fase van de eerste helft waarin Pouwels (rollertje) en Zakaria Eddahchouri (over) ook een aanvalspoging waagden.
Aan de andere kant speelde het matige Vitesse al even weinig klaar. Thomas Buitink zag zijn schot eenvoudig gekeerd worden door keeper Jay Gorter, terwijl Yassin Oukili de beste Arnhemse kans in het zijnet schoot. De 0-0 bij rust was dan ook niet meer dan logisch. ,,Toch vond ik ons goed spelen’’, analyseerde Maatman. ,,Gretig aan de bal, we hadden de controle en voerden onze acties aan de bal prima uit. Vitesse kwam in het spel amper voor. Misschien waren we voor rust nog wel wel beter dan daarna.’’

Pouwels

Na de pauze was GA Eagles heer en meester en drukte het dat in de score ook uit. In het zadel geholpen door de 1-0 in de eerste minuut na rust van Pouwels. Halverwege de tweede helft tekende de spits vanaf elfmeter voor zijn tweede treffer van de wedstrijd. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar die malheur bleef het matige Vitesse bespaard.

GA Eagles eindigt op de tweede plaats in de Reservecompetitie A. Na het gelijkspel van vorige week tegen FC Twente was de najaarstitel niet meer mogelijk voor Jong GA Eagles. Het kampioenschap is voor FC Groningen. ,,Ook wel terecht, de beste ploeg van deze competitie’’, besloot Maatman.

Jong GA Eagles-Jong Vitesse 2-0 (0-0). 46. Maarten Pouwels 1-0, 68. Pouwels 2-0 (strafschop).

Opstelling Jong GA Eagles: Gorter; Lucassen, Swart, Van den Bos, Abdat; Leeflang, Eddahchouri, Bannink; Wakana, Pouwels (75. Kok), Edqvist (46. Greeven).