Volledig scherm
© Pro Shots

Pover Go Ahead verliest van FC Twente

DEVENTER – Een zwak Go Ahead Eagles was zaterdagavond niet opgewassen tegen FC Twente. De bezoekers uit Enschede wonnen verdiend in de Adelaarshorst: 0-2.

Sinan Bytyqi, die woensdag een tik op zijn enkel had gekregen tijdens de training en daardoor niet kon spelen, werd node gemist door de Deventer ploeg. De Tukkers waren heer en meester in de eerste helft. De vervanger van de behendige middenvelder, Kevin Brands, maakte een povere indruk. Alleen Randy Wolters wist een enkele keer gevaar te stichten voor de thuisploeg, die meer en meer werd teruggedrongen.

Plaag voor de Deventer verdediging
Yaw Yeboah ontpopte zich tot een plaag voor de Deventer verdediging. Na twee sterke actie en dito reddingen van doelman Theo Zwarthoed, was het de derde keer wél raak voor de aanvaller van FC Twente. Vlak voor rust tekende Yeboah voor de verdiende voorsprong van de bezoekers: 0-1. Een magere afspiegeling, want Bersant Celina had de bal ook nog tegen de paal geschoten.

Herpakken
Na rust dreigde Go Ahead in te storten. Zo had onder andere Celina een aardige kans op de 0-2. Maar in plaats daarvan herpakte de thuisploeg zich iets. Het publiek liet van zich horen en halverwege de tweede helft was Randy Wolters – na een steekpass van Marcel Ritzmaier – dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging via de vingertoppen van doelman Nick Marsman enkele centimeters naast.

Forceren
Trainer Hans de Koning probeerde met het inbrengen van Jarchinio Antonia voor Brands en stormram Kenny Teijsse voor debutant Rochdi Achenteh nog wat te forceren. Maar het was Twente dat tien minuten voor tijd bijna op 0-2 kwam. Opnieuw zag Celina de bal het aluminium toucheren na zijn schot.

Ook voor hem was het echter driemaal scheepsrecht. Want één minuut voor tijd wist Celina toch het net te vinden. Met een schot uit de draai zette de linksbuiten de 0-2 eindstand op het scorebord. Extra smetje voor Go Ahead was dat Antonia in blessuretijd nog direct rood kreeg na een zware charge op FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker.

Go Ahead Eagles – FC Twente 0-2 (0-1). 43. Yaw Yeboah 0-1, 89. Bersant Celina 0-2.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Toeschouwers: 9733.
Rode kaart: 90+1. Jarchinio Antonia.
Gele kaart: Duits (Go Ahead Eagles).

Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh (78. Teijsse); Brands (67. Antonia), Duits, Ritzmaier; Maatsen, De Kogel (46. Hendriks), Wolters.