Volledig scherm
Rochdi Achenteh baalt van de nederlaag tegen FC Twente. © Ronald Hissink

Rochdi Achenteh schaaft aan assists

DEVENTER - Zeker, hij wordt met de wedstrijd beter. Maar Rochdi Achenteh is nog niet waar hij wezen moet. „Ik moet nog veel belangrijker voor de ploeg worden”, stelt de linksback van Go Ahead Eagles in de aanloop naar het cruciale thuisduel van vrijdag tegen Willem II.

De routinier oogt inmiddels topfit, heeft een fraaie traptechniek en speelt de bal vrijwel altijd naar iemand in een tenue met dezelfde kleuren als hij zelf draagt. Bovendien is hij belangrijk geworden bij de coaching van medespelers.

Achenteh ziet het vooral nog als zijn plicht om het aantal assists flink op te schroeven. „Bij Vitesse en Willem II had ik wat dat betreft een veel hoger rendement.”

Hij baalt er stevig van dat de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles verloren ging: 2-1. „We hadden daar kunnen winnen als we waren blijven voetballen. Wanneer dat was gelukt, konden we ons nu in het linkerrijtje spelen. Nu moeten we drie punten pakken. Ik ga ervan uit dat dat met de steun van onze supporters gaat lukken.”