Volledig scherm
Sander Duits voetbalt komend seizoen in Putten. © Erik Pasman

Sander Duits (Go Ahead) naar SDC Putten

Sander Duits, verdedigende middenvelder van Go Ahead Eagles, speelt komend seizoen bij hoofdklasser SDC Putten. Duits (33), woonachtig in Harderwijk, sluit daarmee een periode van zestien jaar betaald voetbal af. Vrijdag tijdens de receptie van het nieuwe complex van de Puttense club tekende hij zijn contract.

,,Ik ken hem al jaren en hij heeft altijd gezegd als ik stop met profvoetbal dan wil ik bij SDC voetballen", aldus TC-voorzitter Jitze Miedema, die ‘heel veel contact’ met Duits heeft gehouden. ,,En toen Martijn van VVOG naar SDC Putten terugkeerde, zei Sander dat hij wel graag met zijn broer nog wilde voetballen. Daar krijgt hij nu bij ons de gelegenheid voor, ondanks dat hij ook door andere clubs in de regio benaderd is. Maar daar heeft hij niet voor gekozen. De hele familie Duits heeft een verleden bij SDC Putten. Ik ben er blij mee dat Sander bij ons komt."

Voor TC-voorzitter Miedema is het binnenhalen van Duits zijn laatste kunstje; na twaalf jaar technisch beleid stopt hij ermee.

Duits trainde afgelopen seizoen de B1 en het derde elftal, en traint nu de A-junioren van SDC Putten, uitkomend in de zaterdagse hoofdklasse B.

Volledig scherm
Sander Duits tekent zijn contract in Putten. Rechts: Jitze Miedema. © Marco Jansen