Volledig scherm
© Proshots

Schenk blijft voorlopig uit de roulatie

Xandro Schenk krijgt voor de komende tijd rust voorgeschreven. „We hebben met hem gegokt en verloren”, erkende Hans de Koning, de trainer van Go Ahead Eagles. „We nemen met hem geen risico meer.”

Vanwege zijn hamstringblessure bleef het lang onzeker of Schenk zondag in Het Kasteel zou aantreden voor de uitwedstrijd tegen Sparta (1-0). De Koning besloot uiteindelijk om het erop te wagen, omdat de medische staf en de linkercentrumverdediger zelf groen licht gaven.

Het optreden van Schenk was van korte duur. Hij lag na 24 minuten krimpend van de pijn aan zijn hamstring op het kunstgras en moest zich laten vervangen door Norichio Nieveld.

Schenk moet de thuiswedstrijd van zondag tegen Ajax (aftrap 14.30 uur) zeker aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft het geluk dat er daarop een interlandweek volgt. Go Ahead komt vervolgens pas in actie op zondag 11 september. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC op de rol (aftrap 14.30 uur).

Het is nog onzeker of Robin van der Meer komende zondag van de partij kan zijn. De linksback trainde woensdag apart van de groep. Hij kreeg op Het Kasteel een trap tegen zijn gezicht en was enkele minuten buiten westen voordat hij in de 64e minuut plaats moest maken voor Jeoy Groenbast.