Volledig scherm
Thomas Verheydt (m) scoort de 3-0 voor GA Eagles tegen FC Volendam. Keeper Jordi van Stappershoef is kansloos. © Pro Shots

Scorende spits Verheydt als aanjager GA Eagles

OP RAPPORTHij trekt, sleurt, jaagt en scoort. Thomas Verheydt was vrijdagavond de beste man op het veld bij Go Ahead Eagles, dat FC Volendam met 3-0 kansloos liet en een rapport vol ruime voldoendes kan overleggen.

Vooral zijn doelpunt moet als een bevrijding hebben gevoeld voor de spits. Hoewel Verheydt het cadeautje van de schutterende Paul Kok – de Volendammer schoot de bal pardoes in de voeten van de GA Eagles-spits – alleen maar hoefde te verzilveren, was de treffer de kroon op zijn wedstrijd.
Verheydt stond al aan de basis van de 1-0 van Orhan Džepar en jaagde ook bij de 2-0 onberispelijk door de op de soms wanhopig ogende Volendamse defensie. Het balverlies én de pass van Istvan Bakx stelden Jaroslav Navratil in staat nog voor rust voor de tweede treffer te zorgen.

Balvast

Verheydt voelde de laatste weken de druk van de aan de poort rammelende jongeling Maarten Pouwels. Het aanstormende talent scoorde als invaller al twee keer en kreeg alle schijnwerpers op zich gericht. De eerzuchtige Verheydt heeft dat aantal nu ook bereikt en weet dat het spel van GA Eagles op zijn rijzige verschijning is afgestemd. De balvastheid van Verheydt geeft de middenvelders Richard van der Venne en Bakx alle kans om bij te sluiten.

Verheydt mag de echte finesse ontberen, aan werkethiek ontbreekt het hem niet. In al zijn druistigheid draaft hij soms door. De harde overtreding op Volendammer Darryl Bäly was op de grens van het toelaatbare en de gele kaart terecht.

Cijfers GA Eagles:

Verhulst 6

Lelieveld 6,5
Bosz 6,5
Veldmate 6,5
Baas 6

Stans 7
Bakx 7
Van der Venne 6,5 (67. Van Moorsel -)

Navrátil 7
Verheydt 7,5 (85. Pouwels -)
Džepar 7 (77. Andrade -)