Volledig scherm
Go Ahead Eagles-verdediger Wout Droste ligt kermend op de grond tijdens de wedstrijd tegen Cambuur, warin hij geblesseerd raakte aan de knie. © BSR Agency

Seizoen Wout Droste lijkt voorbij: verdediger GA Eagles scheurt kruisband

Slecht nieuws voor Wout Droste. De verdediger van Go Ahead Eagles staat zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen buitenspel met een zware knieblessure. Droste heeft de voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd en wordt binnenkort geopereerd.

Dat kreeg de dertigjarige routinier maandag te horen in het ziekenhuis waar een mri-scan werd gemaakt van het gewricht. Daarmee werd de angst van Droste, die zeer waarschijnlijk zo'n negen maanden moet toekijken, bewaarheid. ,,Ik zit in zak en as’’, bekende Droste eerder in het weekeinde al. ,,De knie is dik en het is behoorlijk pijnlijk.’’ Hij vreesde al dat er slechts nieuws dreigde.

Droste raakte vrijdagavond in de slotfase van de met 5-0 verloren wedstrijd tegen Cambuur geblesseerd. Droste kreeg een lichte duw in de rug, waarbij zijn voet in het (kunst-)gras bleef staan. De rechtsback werd meteen behandeld, maar stapte – ondersteund door twee leden van de medische staf - met een van pijn vertrokken gezicht van het veld.

Ongelukkig

Droste kent een ongelukkig start van het seizoen bij GA Eagles. De verdediger maakte deze zomer de overstap van Heracles naar Deventer, waar hij een klein decennium geleden ook al actief was. In de voor bereiding liep De Tukker na een botsing ook al een lichte knieblessure op in de oefenwedstrijd tegen Al-Shabab FC. Droste was kort voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen MVV net op tijd weer fit.

Het wegvallen van Droste is ook een nieuwe tegenslag voor GA Eagles. Aanvoerder Jeroen Veldmate kampt met een achillespeesblessure en speelde dit seizoen nog geen minuut voor de Deventer ploeg, die vrijdag ook Donny van Iperen met een schorsing aan de kant heeft staan. Het lijkt erop dat vrijdag tegen Jong FC Utrecht Sam Beukema en Nicolas Abdat hun basisdebuut dit seizoen gaan beleven.

Vervanger 

GA Eagles gaat op zoek naar een adequate vervanger voor Droste, geeft technisch manager Paul Bosvelt aan. ,,We waren afgelopen week actief aan het bekijken waar we ons nog konden versterken, maar hadden daarbij geen seconde rekening gehouden met het feit dat we de beschikbare middelen deels moesten aanwenden een speler op deze positie, aangezien we met Wout een echte sterkhouder in huis hebben. Dit is echt een zware tegenvaller.”