Volledig scherm
Onrust op de Vijverberg na de promotie van Go Ahead Eagles. © ProShots

Slechts 76 man publiek bij De Graafschap-Helmond Sport

DOETINCHEM - De Graafschap moet vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport zonder publiek afwerken. Inclusief spelers en begeleiders mogen er slechts 76 mensen stadion De Vijverberg betreden.

De reservebank van De Graafschap zit vrijdagavond vol.

Wisselspelers
Voor het eerst dit seizoen zal trainer Jan Vreman het maximale aantal wisselspelers (twaalf) op het wedstrijdformulier zetten voor de ‘spookwedstrijd’ tegen Helmond Sport. "Ja, want dan kunnen zo veel mogelijk spelers de wedstrijd toch bijwonen", zegt Vreman. "Helmond Sport zal dat ook wel doen, verwacht ik."

Toeschouwers
Van de KNVB mogen van beide clubs slechts 38 personen in het Doetinchemse stadion. Dit naar aanleiding van supportersrellen na afloop van de wedstrijd De Graafschap-Go Ahead Eagles in mei van dit jaar. Het is de eerste keer in de 62-jarige clubhistorie dat de Superboeren een duel achter gesloten deuren moeten spelen. Met 23 spelers en daarnaast trainers en begeleiders, kunnen De Graafschap en Helmond Sport elk nog slechts een paar ‘geluksvogels’ aanwijzen.

Gelukkigen
Dat kunnen directieleden zijn, personeelsleden of andere clubofficals. Maar bij 38 per club is de grens bereikt. Daarnaast krijgen journalisten, die zich aangemeld hebben bij de KNVB, toegang. Ook hebben onder anderen EHBO’ers, omroepster Colinda Tromp en nog een paar clubmensen de mogelijkheid de wedstrijd bij te wonen.

Groot scherm
De Graafschap biedt de fans niet de mogelijkheid om de wedstrijd op de parkeerplaats voor het stadion op een groot scherm te bekijken. Vanwege kosten- en veiligheidsoverwegingen wordt hiervan afgezien.