Volledig scherm
De fans van GA Eagles, verstopt onder een levensgroot spandoek in de Grolsch Veste © Erik Pasman

Spakenburg maakt zich op voor armada van Deventer fans

IJsselmeervogels kan zich donderdagavond opmaken voor een invasie van Deventer supporters. Ruim zevenhonderd fans van Go Ahead Eagles hebben zich inmiddels al aangemeld voor de wedstrijd in de achtste finale van de KNVB-beker.

De teller stopte dinsdagmiddag bij 708 fans, meldt GA Eagles. Dat is een flink contingent voor een midweeks bekerduel tegen een amateurploeg, die ook nog eens vroeg op de avond wordt gespeeld. De aftrap op sportpark De Westmaat in Spakenburg is immers al om 18.30 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie. De Deventer club mocht in totaal 800 fans meenemen naar de bekerclash tegen de nummer drie van de tweede divisie.

In de vorige speelronde gingen er ook al ruim zevenhonderd fans mee naar Enschede voor de Overijsselse kraker tegen FC Twente, waar GA Eagles met 2-5 wist te winnen. In de eerste ronde werd Almere City geklopt. IJsselmeervogels schakelde dit seizoen FC Den Bosch (3-0) en Stedoco (1-0) uit.

IJsselmeervogels en GA Eagles troffen elkaar drie keer eerder in de KNVB-beker. De Deventer ploeg bleef in alle edities overeind.