Volledig scherm
© Proshots

Sparta wint duel der promovendi dankzij late strafschop

Sparta heeft het duel der promovendi tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De thuisploeg zegevierde op het eigen Kasteel met 1-0 door een late penalty van Loris Brogno. De Belg kreeg het buitenkansje in de 85ste minuut na een domme overtreding van Sander Fischer en faalde niet.

Sparta had als thuisclub meer aanvallende intenties, maar miste in de voorste linie de noodzakelijke scherpte om afstand te nemen. Met name de bedrijvige spits Zakaria El Azzouzi was niet erg gelukkig in zijn acties, al stond in de voorlaatste minuut van de eerste helft de paal succes in de weg. Na een dubbele een-twee kreeg hij een vrije schietkans die niet werd benut. Eerder voorkwam Eagles-doelman Theo Zwarthoed een doelpunt voor Sparta, door een pegel van El Azzouzi knap te pareren.

De 20-jarige Spartaan bleek ook na de pauze niet veel nauwkeuriger in de afronding. In de 52e minuut stuurde Mart Dijkstra hem de diepte in. El Azzouzi knalde de bal deze keer huizenhoog over. De Rotterdammers dankten de winst aan Brogno, die zes minuten voor het eindsignaal binnen het zestienmetergebied door Sander Fischer werd gevloerd. Hij benutte de penalty zelf (1-0).

Go Ahead stelde negentig minuten lang teleur. Het mikte op een counter, maar die mogelijkheden waren op de vingers van een hand te tellen.