Hans de Vroome, voorzitter van GA Eagles
Volledig scherm
Hans de Vroome, voorzitter van GA Eagles © W Vzoeren

Spelersbegroting GA Eagles blijft gelijk, verlies lager dan gevreesd

De begroting van Go Ahead Eagles groeit volgend seizoen licht naar bijna 5 miljoen euro. Dat is ongeveer vier ton meer dan deze voetbaljaargang.

Het spelersbudget blijft nagenoeg gelijk aan het zojuist afgesloten seizoen: 1,5 miljoen euro. Dat is een meevaller voor de club, die vorige week dinsdag op de drempel van de eredivisie strandde op RKC. GA Eagles bivakkeert daarmee komend seizoen in de subtop van de eerste divisie. De technisch managers van de gewezen eredivisionisten NAC en De Graafschap, maar ook Excelsior, NEC en Roda JC hebben meer te besteden dan Paul Bosvelt.

Verlies minder

Een opsteker voor GA Eagles is dat het dreigende verlies over het afgelopen seizoen lager uitvalt dan gevreesd. Nadat over het vorig seizoen al 580.000 euro in rode cijfers werd geschreven, waren de beleidsbepalers bang dat seizoen 2018/2019 besloten zou worden met een verlies van 350.000 euro. Dat bedrag is bijna gehalveerd, bevestigde voorzitter Hans de Vroome. Vooral de goedbezochte play-off duels met RKC en FC Den Bosch hebben de financiële pijn nog wat kunnen verzachten.