Volledig scherm
© Pro Shots

Statistieken: grootste zege GA Eales sinds thuisduel met PEC

DEVENTER - Go Ahead Eagles boekte zaterdag in het thuisduel met Excelsior (3-0) de grootste overwinning in de eredivisie sinds 8 december 2013. Op die dag werd in de Adelaarshorst met 4-1 gewonnen van PEC Zwolle.

Sander Duits en Sam Hendriks scoorden beiden voor het eerst in opeenvolgende eredivisiewedstrijden.

Randy Wolters heeft zich genesteld in de top drie van eredivisiespelers die het vaakst een overtreding begingen. De linksbuiten hoorde twintig keer een fluitsignaal. Alleen de Spartaan Denzel Dumfries (28 overtredingen) en Funso Ojo (23) van Willem II zondigden vaker.

Go Ahead schroefde het aantal doelpunten uit standaardsituaties op van één tot vier (drie strafschoppen en één corner). Daarmee nestelt de Deventer ploeg zich op de gedeelde derde plaats achter Ajax (zeven treffers uit een standaardsituatie) en PSV (vijf).
Geen enkele speler van Go Ahead werd zaterdag op buitenspel betrapt. Daarmee blijft de teller na acht competitiewedstrijden op vier staan, het laagste aantal in de eredivisie.

Go Ahead bracht dit seizoen 22 spelers in de eredivisie op de been, oftewel precies twee elftallen. Daarmee bezet de club de gedeelde derde plaats. Alleen FC Utrecht en PEC Zwolle (beide 23) boden meer werknemers de gelegenheid om zich te onderscheiden.