Volledig scherm
Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman stapte niet als winnaar van het veld tegen FC Den Bosch (2-2), maar was desondanks blij met het spel van zijn ploeg. © BSR Agency

Stegeman geeft ploeg compliment: ‘We hebben laten zien wie we zijn’

reactieJohn Stegeman maakte een opgewekte indruk in de catacomben van de Adelaarshorst, na het 2-2 gelijkspel van Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch. ,,Ik ben niet blij met de uitslag, maar wel met de manier waarop we gevoetbald hebben”, zei de trainer van de Deventer ploeg.

,,Ik heb de ploeg een compliment gegeven, we hebben laten zien wie we zijn. Als we dit blijven doen, gaat het kwartje weer een keer de goede kant op vallen.”
Dat zal dan komende woensdag moeten gebeuren in Den Bosch, anders is het seizoen voorbij voor Go Ahead. ,,Ik heb vandaag van mijn ploeg genoten. Dit was de bevestiging van het spel waaraan we het hele jaar hebben gewerkt.  Ik vind dat we nog volop in de race zijn voor de finale. Maar we moeten woensdag winnen in Den Bosch. Ja, dat klopt.‘’

Beter

Stegeman: ,,We hebben nu drie keer tegen FC Den Bosch gespeeld en drie keer waren we op z’n minst competitief, zo niet beter. Het valt niet mee om een muur te breken. FC Den Bosch kwam hier om op de counter te spelen, net als eerder dit seizoen. Dat is hun goed recht en we zijn ook een paar keer in het mes gelopen. Er werd niet goed verdedigd bij die tegentreffers. Maar ik kan mijn ploeg verder weinig verwijten, ze hebben alles gegeven en veel kansen gecreëerd. Als we iets scherper zijn voor het doel, win je dit soort wedstrijden.”