Volledig scherm
Julius Bliek, hier juichend na zijn treffer tegen FC Dordrecht, krijgt vrijdagavond een basisplaats als centrale verdediger. © Orange Pictures/W Vzoeren

Stegeman kiest voor Bliek als vervanger geblesseerde Bosz

Julius Bliek vervangt vrijdagavond de geblesseerde Gino Bosz in het centrum van de verdediging bij Go Ahead Eagles. Trainer John Stegeman geeft de linkspoot de voorkeur boven de rechtsbenige Rick Ketting in het thuisduel met Helmond Sport.

Aangezien captain Jeroen Veldmate ook links is, had een keuze voor Ketting misschien wat meer voor de hand gelegen. Maar Stegeman kiest toch voor twee linkspoten en stelt zijn aanvoerder op als rechter centrale verdediger, zodat Bliek op zijn natuurlijke positie naast Veldmate kan spelen.

,,In onze gezamenlijke tijd bij Heracles heeft Jeroen ook als rechter centrale verdediger gespeeld en dat ging toen prima. Bovendien heeft Julius het goed gedaan tijdens zijn invalbeurten. Ik denk dat hij er klaar voor is”, verklaart Stegeman, die Bosz waarschijnlijk tot het einde van dit jaar moet missen, vanwege een verrekking in de binnenband van zijn knie.

Eerherstel

Naast de noodgedwongen mutatie in de achterhoede, geeft Stegeman de ploeg die maandagavond een draai om de oren kreeg van Jong PSV (5-1) de kans op eerherstel. ,,Ze mogen laten zien dat de wedstrijd van maandag een incident was. Het belangrijkste is dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en we het als team weer samen gaan doen; dat was maandag absoluut niet het geval.”

Oude bekende

Stegeman ontmoet vrijdagavond een oude bekende in de persoon van Rob Alflen. De trainer van Helmond Sport was de afgelopen drie jaar Stegemans assistent was bij Heracles Almelo. ,,Leuk, Rob is een goede gozer.” Stegeman had Helmond Sport aan het begin van het seizoen zelfs bestempeld als de mogelijke verrassing van het seizoen, maar in plaats daarvan staan de Brabanders laatste. ,,Dat zegt me niet zoveel, het is gewoon een lastige tegenstander. Maar ik ga uit van eigen kracht. Als we de slordigheden uit ons spel halen en weer op een goede manier gaan samenwerken in het veld, moeten we die stijgende lijn weer te pakken kunnen krijgen.”

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Veldmate, Bliek, Baas; Stans, Van Moorsel, Van der Venne; Bakx, Verheydt, Navrátil.