Volledig scherm
Logo GA Eagles © GA Eagles

Sterke start in eerste divisie voor gepromoveerde jeugd GA Eagles

De jeugd van Go Ahead Eagles is zaterdag met wisselend succes begonnen aan de nieuwe competitie. De Onder 15 was bij het debuut in de eerste divisie veel te sterk voor Fortuna Sittard (6-0), terwijl de jongste telgen in eigen huis met 1-3 verloren van NAC Breda.

Trainer Tristan Berghuis zag zijn jeugd Onder 15 geen genade kennen met Fortuna Sittard. De Deventer talenten werden afgelopen seizoen kampioen in de tweede divisie en kenden na de promotie direct een pikstart. De arme Limburgers kregen op sportpark Zuiderlaan geen poot aan de grond tegen GA Eagles. Berghuis zag Ibrahima Kouyate (2), Mohammed Galiif, Luuk Janssen, Leon Opdam, Jorn Hekkert scoren. In de eerste divisie laag wacht voor GA Eagles O15 volgende week de uitwedstrijd tegen Zeeburgia.

Onder 13

De jeugd O13 kwamen na een 2-0 achterstand bij rust via een treffer van Stijn Hegeman nog wel terug in de wedstrijd, maar genoeg voor de winst was het niet. De Brabanders sloegen in de slotfase toe met hun derde doelpunt. Volgende week wacht voor GA Eagles O13 in de eerste divisie hoog de uitbeurt tegen Almere City, dat zaterdag het hoofd boog voor de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle (4-2).