Volledig scherm
ANP

Talenten van Go Ahead Eagles krijgen specialist Koorman als coach

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft Marco Koorman aangesteld als trainer van Jong Go Ahead Eagles en high performance coach (hpc). In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de grootste talenten.

Met het aanstellen van Koorman, die op 1 juli met zijn werkzaamheden begint, hoopt de club een nieuwe impuls te geven aan het topsportklimaat.

Talenten
Hij gaat aan de slag met talentvolle spelers vanaf de C1 tot en met het eerste elftal. ,,In de fase waarin zij de laatste stap naar het eerste elftal moeten zetten, zijn ze vaak op zichzelf aangewezen. Specifieke begeleiding kan het verschil maken tussen slagen of afhaken", stelt Koorman.

Doorstroom
Dennis Bekking, de technisch manager van Go Ahead, is content met het aanstellen van Koorman. „Met Marco halen we een klasbak in huis, die naast het herkennen van talent ook in staat is het aanwezige talent te analyseren en dit te vertalen naar op maat gemaakte ontwikkeltrajecten. Spelers zullen hier zonder enige twijfel profijt van gaan hebben. Dit alles met als doel de doorstroming van talent naar het eerste elftal te bevorderen."

Loopbaan
Koorman speelde betaald voetbal voor onder meer FC Groningen, SC Heerenveen, De Graafschap en alle nationale jeugdteams tot en met Onder-21. Als trainer/coach werkt hij bij PEC Zwolle, FC Twente, Apollon Limassol (Cyprus) en FC Kairat (Kazachstan). Met name bij Apollon Limassol (assistent-trainer eerste elftal) en FC Twente (techniek- en linietrainer) deed Koorman veel ervaring opdeed in het individueel begeleiden en trainen van talent.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement