De trainers Jack de Gier en Marco Heering kenden samen een succesvolle tijd in Almere.
Volledig scherm
De trainers Jack de Gier en Marco Heering kenden samen een succesvolle tijd in Almere. © Pim Ras Fotografie

Terugkeer naar succesvolle grond voor Eagles-trainers De Gier en Heering

Voor de trainers Jack de Gier en Marco Heering is het een bijzonder weerzien met Almere City. Het trainersduo van Go Ahead Eagles loodsten de Flevolanders anderhalf jaar geleden naar de drempel van de eredivisie, waar De Graafschap nipt te sterk bleek.

Dit seizoen komen De Gier en Heering elkaar weer tegen aan de Vetkampstraat waar GA Eagles richting de play-offs van de eerste divisie geloodst moet worden.
Hoewel ook GA Eagles-videoanalist eerder werkte in Almere, zijn er verder maar weinig dwarsverbanden tussen beide clubs. Slechts dertien voetballers hebben een verleden in zowel De Adelaarshorst als het Yanmar Stadion. Op zich is het ook wel logisch dat maar een beperkt aantal voetballers tussen beide clubs heen en weer pendelde. FC Omniworld debuteerde immers pas in 2005 in het betaalde voetbal.

De dertien spelers die actief waren voor GA Eagles en Almere City:
Cendrino Misidjan, Dennis Hollart, Dylan Nieuwenhuijs, Jamal Dibi, Jeffrey Rijsdijk, Joey van den Berg, Karim Fachtali, Kevin Brands, Leon de Kogel, Sander Duits, Sjoerd Ars, Sven Nieuwpoort, Thomas Verheydt.