Volledig scherm
Gerard Hullegie en Toine Rorije van de Go Ahead Eagles voetbal academie. © Ronny te Wechel

Toine Rorije per direct weg als trainer bij GA Eagles

Toine Rorije is per direct uit zijn functie ontheven als trainer van Go Ahead Eagles O19. De coach, die naar Spakenburg vertrekt, is gebrouilleerd met een deel van de spelersgroep.

Rorije werd zaterdag uit zijn taken ontheven door directeur Hans de Vroome, nadat een aantal spelers van de 'moeilijke groep' zich hadden beklaagd over de coach. ,,Ik ben hard als trainer'', erkende Rorije zondagavond. ,,Maar ik wil jongens beter maken. Ze moeten immers binnenkort de stap naar het stadion maken. Dan wordt nog meer gevraagd van ze. Het zijn jongens in een moeilijke leeftijd en ze vinden me blijkbaar te veeleisend.''

Betreuren

Rorije betreurt het dat de club de kans van de spelers koos. ,,Of ik begrip heb voor het besluit? Ach, laat ik het anders stellen: Ik heb vier jaar bij Go Ahead gewerkt en had het graag mooi afgemaakt. We staan met de O19 dik bovenaan. Ik vind jammer dat het zo moet eindigen.''

Rorije nam in de winterstop de taken over van Kick Maatman, die na het ontslag van trainer Leon Vlemmings bij het eerste elftal werd gehaald. Resit Schuurman, assistent-trainer bij O19, maakt het seizoen af bij de ploeg die afstevent op het kampioenschap in de tweede divisie.

Spakenburg

Volgend seizoen gaat Rorije de jeugd en de beloften van Spakenburg - koploper in de derde divisie - onder zijn hoede nemen.