Volledig scherm
Leon de Kogel in actie voor Go Ahead Eagles © Pro Shots

Trainer GAE breekt lans voor De Kogel

DEVENTER - Hans de Koning roept supporters van Go Ahead Eagles op om Leon de Kogel meer krediet te geven. ,,Hij heeft ons vorig seizoen naar de eredivisie geschoten”, brengt de trainer in herinnering.

De Koning hoorde zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-2) dat de centrumspits werd uitgejouwd en dat supporters opriepen om De Kogel te wisselen.

De trainer stoorde zich mateloos aan die valse noten. „Leon kampt momenteel met een vormcrisis. Dat is een fase waar iedere speler weleens doorheen moet. Leon heeft het daar moeilijk mee. Het helpt hem niet als supporters hem daarbij uitjouwen. En ze bewijzen de club er ook geen dienst mee.”

De Kogel kroonde zichzelf in het afgelopen seizoen tot clubtopscorer met 25 competitietreffers en 3 doelpunten in de play-offs. Mede door de massale steun van supporters van Go Ahead kreeg hij de bronzen stier voor beste speler van de tweede periode. De centrumspits staat dit seizoen nog droog.

De Koning benadrukt dat hij De Kogel in de rust van de derby niet heeft gewisseld. „Hij viel uit omdat zijn achillespees weer opspeelde. Ik zal mijn spelers altijd blijven beschermen. Ook Leon.”